Ons bouwteam

Al sinds 1926 is Kootstra van der Veen actief in de bouwsector. Sindsdien is er veel veranderd, in de bouwsector, maar ook binnen het bedrijf. Het bedrijf is in al die jaren enorm doorontwikkeld en heeft veel kennis vergaard.

Deze kennis en ervaring is van belang bij alle nieuwe projecten die nu gerealiseerd worden. Ook nieuwe ontwikkelingen binnen de bouwsector kunnen hierdoor aangepakt worden. Aanpakken is altijd een belangrijk element binnen het bedrijf geweest. Iedereen die betrokken is binnen het bedrijf heeft maar 1 doel, kwalitatief werk leveren waar U als klant jarenlang de vruchten van plukt.


Neem contact op

Marten Claus


Het begint op schetspapier…. elk bouwplan begint met een vertaling op papier van de wensen en ideeën en het is altijd een uitdaging om weer een nieuw, uniek ontwerp te maken. "

Het eerste aanspreekpunt is dan ook meestal Marten en hij zorgt voor het ontwerp, de prijsindicatie en vervolgens de afspraken in een overeenkomst vastleggen. Tenslotte blijft hij op de achtergrond nauw betrokken bij de verdere voorbereiding en de voortgang van de realisering tot de oplevering. Daarnaast hebben bouwtechnische innovaties, duurzaamheid, projectontwikkeling en de verdere bedrijfsvoering zijn aandacht.

Pieter Claus


“De spil van de organisatie….alle lijnen komen samen bij de werkvoorbereider zodat de technische tekeningen en materialen op tijd klaar liggen en de uitvoering zonder problemen kan starten”

Nadat vergunningen zijn verleend volgt de vertaalslag van ontwerp naar uitvoering en Pieter onderhoud de contacten met de toeleveranciers en verzorgt de inkoop. Alles op tijd op de juiste plaats en regelmatig overleg met de constructeur en installateur. Tijdens het bouwtraject heeft hij ook de nodige contacten met de opdrachtgevers over de keuze van materialen en de afwerking.

Ytsen de Vries


"Het is elke week weer een puzzel om de planning zó voorelkaar te krijgen dat op de bouwlocaties onze vakmensen aan de slag kunnen.”

Er moet transport geregeld worden, bouwkranen tijdig besteld en installateur, stukadoor, tegelzetter en voeger ingepland. Ytsen heeft het er dagelijks druk mee en moet soms heel snel schakelen door weersomstandigheden of ziekmeldingen. Maar als dan het werk gereed levert hij graag het eindresultaat op om vervolgens weer de uitvoering van een volgende klus op zicht te nemen.