Ons bouwteam

Al sinds 1926 is Kootstra van der Veen actief in de bouwsector. Sindsdien is er veel veranderd, in de bouwsector, maar ook binnen het bedrijf. Het bedrijf is in al die jaren enorm doorontwikkeld en heeft veel kennis vergaard.

Deze kennis en ervaring is van belang bij alle nieuwe projecten die nu gerealiseerd worden. Ook nieuwe ontwikkelingen binnen de bouwsector kunnen hierdoor aangepakt worden. Aanpakken is altijd een belangrijk element binnen het bedrijf geweest. Iedereen die betrokken is binnen het bedrijf heeft maar 1 doel, kwalitatief werk leveren waar U als klant jarenlang de vruchten van plukt.


Neem contact op

Marten Claus


“Het begint op schetspapier…. elk bouwplan begint met een vertaling op papier van de wensen en ideeën en het is altijd een uitdaging om weer een nieuw, uniek ontwerp te maken. "

Het eerste aanspreekpunt is dan ook meestal Marten en hij zorgt voor het ontwerp, de prijsindicatie en vervolgens de afspraken in een overeenkomst vastleggen. Tenslotte blijft hij op de achtergrond nauw betrokken bij de verdere voorbereiding en de voortgang van de realisering tot de oplevering. Daarnaast hebben bouwtechnische innovaties, duurzaamheid, projectontwikkeling en de verdere bedrijfsvoering zijn aandacht.

Marten Claus


Nadat de plannen gereed zijn voor uitvoering komt Ytsen in beeld. Hij is verantwoordelijk voor de uitvoering van de plannen.

Planning, aansturing van de timmermannen en het aanvoeren van het materiaal horen bij de belangrijkst e werkzaamheden van Ytsen. Wanneer de uitvoering op een gegeven moment is begonnen,is ook Ytsen een belangrijk contact persoon van U als klant.

Pieter Claus


De vertaalslag tussen de plannen en de uitvoering is een belangrijk aspect dat opgevuld wordt door Pieter.

Hierbij is in eerste instantie de juiste informatie van Marten nodig, en die moeten vertaald worden naar Ytsen en de timmermannen voor uitvoering. Als werkvoorbereider is hij verantwoordelijk voor de werktekeningen en het bestellen van de juiste materialen. Daarnaast wordt Marten ondersteund in het klantencontact door Pieter.