Bouwbedrijf Kootstra van der Veen

BOUWSYSTEEM

Door de lange geschiedenis is er veel ervaring doorgegeven binnen Kootstra van der Veen. Dit is te merken in het bouwsyteem en hoe de plannen tot stand komen.

Als bouwbedrijf is Kootstra van der Veen een Allround bouwbedrijf. Het begint bij de kennismaking en het ontwerpen van een plan en heeft alles onder dak om deze plannen uit te voeren.


Neem contact op

Voortraject


Kennismaking


Heeft u bouw of verbouwplannen? Een vrijblijvende afspraak maken is geen probleem. Tijdens deze afspraak kunnen wij ons als bouwbedrijf presenteren en uw plannen en wensen aanhoren. Uw wensen als klant staan hier centraal en wij proberen vanaf het eerste gesprek met uw mee te denken en te adviseren.


Schetsplan & Kostenindicatie


Na het kennismakingsgesprek zullen wij aan de slag gaan om uw plannen inzichtelijk te maken. Dit doen wij door een schetsplan specifiek voor uw plannen te maken. Daarnaast zal er met die eerste informatie een offerte en kosten indicatie gemaakt worden. Zijn de plannen naar wens? Dan gaan we eerst in vooroverleg met de gemeente en welstandscomissie. Dit verzorgen wij geheel voor U. Wanneer het op hoofdlijnen goedgekeurd wordt kunnen verdere stappen gezet worden.


Maatwerk


Bij het maken van de plannen zijn maatwerk en klantgerichtheid de sleutelwoorden die naar voren komen. Na het eerste kennismakingsgesprek bent u degene die bepaalt waar u waarde aan hecht. Natuurlijk voorzien wij u van deskundig advies en schatten wij samen in met welk budget er rekening gehouden moet worden. Hierdoor komt u niet voor vervelende verrassingen te staan.

Nadat we verder kunnen met de eerste plannen zullen deze uitgewerkt worden en daarmee ook concreter gemaakt worden. Op zowel esthetisch gebied, maar ook constructietechnisch is het belangrijk de woning uit te werken. Het concreet maken houdt hier in dat u samen met ons allerlei keuzes kunt maken. Hierdoor komen we gezamenlijk tot uw ‘Eigen’ woning


Overeenkomst - vergunning


Wanneer de plannen zijn uitgewerkt is het van belang deze vast te leggen door middel van een koop/aannemingsovereenkomst. De ondertekening van de overeenkomst is daarmee ook de opdracht om het vergunningstraject op te starten. Ook dit zullen wij volledig voor u verzorgen. Omdat de gemeente inmiddels groen licht heeft gegeven op de initiële plannen is de vergunning in de meeste gevallen een kwestie van afstempelen. Wel heeft dit gehele traject zijn tijd nodig om alle juiste gegevens te verzamelen tot het punt dat er daadwerkelijk vergunning is verleend.


Garantie


Wij realiseren nieuwbouwoningen onder garantie van de stichting Woningborg. Dit betekent dat u zorgeloos de overeenkomst kunt tekenen. Wij vragen voor uw plan een woningborg- certificaat aan wat garant staat voor 5 zekerheden:

  1. Bij een faillissement van de ondernemer bouwen we uw woning af of u krijgt een schadevergoeding.
  2. Gewaarborgde garantie. De ondernemer verstrekt na oplevering Woningborg-garantie op gebreken aan uw woning. Woningborg waarborgt deze garantie als de ondernemer niet kan of, na uitspraak van een arbiter en het verstrijken van de hersteltermijn, niet wil presteren.
  3. Bemiddeling tussen u en de ondernemer bij geschillen over garantieklachten na oplevering als dat mogelijk is. Dit is gratis.
  4. Laagdrempelige geschillenregeling. Als u er niet uitkomt met de aannemer kunt u terecht bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw.
  5. Vaak heeft u een Woningborg-certificaat nodig voor de hypotheek. In geval van Nationale Hypotheek Garantie is een certificaat waarop het keurmerk GarantieWoning is afgegeven verplicht. De Garantie- en waarborgregeling Nieuwbouw en Transformatie zijn goedgekeurd door Stichting GarantieWoning. Zie www.woningborg.nl voor meer informatie.

Voorbereidingen


Als het plan volledig is uitgewerkt, de vergunning is verleend en het project is ingepland kunnen de voorbereidingen beginnen. Hier kunt u denken aan het aanvragen van een bouwaansluiting stroom en water voor tijdens de bouw. Daarnaast zal de bouwplaats worden ingericht met opslag containers, een bouwkeet en eventueel zijn er bouwhekken nodig.

Op kantoor beginnen ook meteen de voorbereidingen met het bestellen van allerlei materialen zoals de heipalen, vloerplaten en kozijnen. Maar ook is het van belang om alle werktekeningen uit te werken die gebruikt moeten worden tijdens de bouwperiode.

Bouwtraject


Start

De start van de bouw is meestal een heugelijk moment. Onze uitvoerder zal met de gemeente de woning gaan uitzetten op de bouwkavel. Niet lang daarna kan er worden begonnen met de fundering van de woning. In de meeste gevallen werken wij met een heifundering. In samenwerking met de constructeur wordt er een keuze gemaakt wat de beste fundering is voor de woning. Communicatie is tijdens het bouwtraject enorm belangrijk. Daarom wordt u als klant ook zoveel mogelijk op de hoogte te houden tijdens de bouw.


Traditioneel bouwen


Door jarenlange ervaring is er een enorme knowhow binnen het bedrijf aanwezig, en daarom is een zeer bewuste keuze gemaakt voor het traditionele bouwsysteem. Door dit systeem te combineren met houtskelet prefab elementen wordt een snelle bouwtijd en kwalitatief een prima eindproduct verkregen. Mocht u toch voorkeur hebben om de woning volledig in houtskelet uit te voeren, dan is dit natuurlijk mogelijk. In de eigen timmerfabriek is er voldoende ruimte om volledige woningen uit te werken.

In de basis wordt er gebouwd volgens het traditionele bouwsysteem. Het casco van metselwerk (kalkzandsteen), met een geïsoleerde systeemvloer en betonnen systeemzolders. De dakelementen, goten en topgevels op de vliering en eventuele dakkapellen, etc., worden in de werkplaats als bouwpakket gereedgemaakt en daarna gemonteerd op de bouwplaats. Dit betekend een snelle bouwtijd en kwalitatief een goed eindproduct.

De voordelen van dit traditionele bouwsysteem op een rijtje:

  • Een verdiepingsvloer van beton: brandveilig en geen geluidshinder;
  • Gevels van metselwerk, gestukadoord: een ideaal binnenklimaat door de vochtregulerende werking, vooral in ons land met een zeeklimaat een zwaarwegende factor;
  • Massieve scheidingswanden: getuigend van degelijkheid en kwaliteit;
  • Flexibiliteit: indeling en wanden kunnen aan de wensen van de verkrijger geplaatst worden.

Afbouw


In betrekkelijk korte tijd is de woning ‘onderdak’, waarna met de afbouw kan worden begonnen. Allereerst de scheidingswanden beneden en boven, samengesteld van massieve wand- elementen en daarna volgt de stukadoor, tegelzetter en het aftimmerwerk. De installateur legt de laatste hand aan de technische installaties.

Een groot voordeel van dit systeem is de flexibiliteit. Scheidingswanden kunnen zo gewenst worden verplaatst. Ook later is het mogelijk de indeling nog te wijzigen. Daarnaast kunnen de buitenkozijnen op elke gewenste plaats worden gesteld. Zelfs tijdens de ruwbouw zijn dergelijke aanpassingen nog betrekkelijk eenvoudig uit te voeren. Het is dan ook mogelijk een woning te bouwen, die geheel voldoet aan de wensen van de verkrijger. Elke situatie vraagt ook om een andere oplossing, met name voor wat betreft de bezonning en het verdere uitzicht.


Onderhoudsarm


Door de jaren heen is het steeds duidelijker geworden dat klanten graag een woning hebben waarbij ze weinig onderhoud hoeven te plegen. Onderhoudsarme materialen horen hierdoor bij de standaard. De woning wordt in de basis volledig voorzien van kunststof kozijnen, worden de goten in zink of kunststof uitgevoerd en zijn boeidelen afgewerkt met Rockpanel. Al deze materialen zijn onderhoudsarm en hierdoor is schilderwerk buitenom niet nodig. Dit bespaart op de langere termijn niet alleen tijd, maar ook veel geld.


Oplevering


Eindelijk is het dan zo ver. Uw eigen woning, volledig naar uw wensen, is klaar voor oplevering. Eerst is er nog een vooropname om de laatste afwerkpunten door te nemen en daarna volgt de officiele oplevering. Er volgt een rondgang door de woning en er worden nog punten genoteerd waar aandacht aan geschonken moet worden. Ook krijgt U tips en adviezen voor de verdere afwerking en bewoning. De oplevering is ook het moment dat u de sleutel overhandigt krijgt en vanaf dat moment dient U ook Uw woning te verzekeren. Mochten er nog punten op de opleverlijst komen te staan, worden deze ingepland om af te werken.(ENTER, ENTER) Na ongeveer een half jaar hebben we nog een garantie-afspraak om nog bijvoorbeeld ramen en deuren na te stellen en mogelijk zijn er ook installatietechnische aandachtspunten. Vervolgens is de Woningborg garantieregeling van kracht.

Na ongeveer een half jaar werken wij als bouwbedrijf met een 2e oplevermoment. Mochten er nog punten zijn die in het eerste half jaar van bewoning naar voren zijn gekomen. Denk hierbij aan het niet goed sluiten van een raam of deur. Dan is er de mogelijkheid dit aan te geven, en in de meeste gevallen zullen deze punten als service worden verholpen.